fredag 11 juni 2010

Arga snickaren på politiskt uppdrag

Arga snickaren. Ett program på kanal 5 som är en av alla varianter på renoveringssåpor. Häromdagen var temat en tjej som bodde i en hyresrätt och kunde därför inte utnyttja rotavdraget. Arga snickaren var arg över detta och gick till finansministern. Denne lovade inget men skulle fundera på det (alltså inte göra någonting åt problemet). Det nöjde sig denne arga snickare med. Samma arga snickare var för några veckor sedan ute och drev kampanj mot den rödgröna budgeten och hävdade att vi inte vill ha något rotavdrag. Det är ju faktiskt helt fel.
Per Gudmunsson på SVD:s ledarsida uppmärksammar programmet på ledarsidan idag. Han skriver om arga snickarens propagandaprogram för regeringen. Så uppfattade jag det också. För både arga snickaren och Gudmunsson tiger ju om att det som han kräver finns med i den rödgröna budgeten. Vi vill se ett utvidgat rotavdrag så att även hyresrätter inkluderas. Varför säger man inte det?
Att Gudmunsson bedriver kampanjarbete är ju naturligt. Men att kanal fem börjar producera kampanjprogram för regeringen gör ju att man blir lite orolig för sakernas tillstånd. Man ska väl inte dra för stora växlar på ett enskilt program, men ändå så känns det lite Italien över det.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Det vore fint om det var sant så vi fick en balans gentemot SVT:s alla reklamprogram för socialdemokratin.

Wonder Warthog sa...

Anonym: Ja det flödar ju av sossepropaganda i SVT. Vädret, Bolibompa, Sporten och alla inköpta deckarserier för att nämna några. Är du redan full?

Peter Karlsson sa...

Arga snickaren går till den sittande finansministern för att få honom att tänka över att det är orättvist att rotavdraget inte inkluderar alla. Det är väl inte så konstigt med det? Varför skulle han gå till sossarna när de inte har makten? Det om något hade väl verkar rätt märkligt!! Och att se det som kampanjarbete för regeringen tycker jag bara e skitsnack! Snickaren kritiserar ju regeringen, inte tvärtom!!

Anonym sa...

Peter : Det handlar altså om att arga snickaren tidigare påstod att de RödGröna INTE ville ha ROT-avdrag vilket är felaktigt.

Anonym sa...

Anonym 12.11 :

Nu blandar du ihop sunt förnuft och medmänsklighet med socialdemokration.

Du verkar tro ( och kanske med rätta ) att så fort det inte handlar om att skönmåla en hetsjakt på utsatta människor så är det ett ställningstagande mot alliansen.

Förvisso förknippar jag också hetsjakt på utsatta människor med alliansen men att gå från det till att allt som inte handlar om nedmontering av välfärd skulle vara socialdemokratiskt låter lite långsökt.

Hemlige sa...

Per Gudmundson glömde ju bara att tala om att TV4:s program Fuskbyggarna hade dubbelt så många tittare som Arga snickaren. Och mera fuskbyggen lär det ju bli.

Emil sa...

Det var ju denne arga snickare och andra kändissnickare som MArtin Timell som var ute och kritiserade de rödgröna för att vilja ta bort rot. Det är väl inte helt orimligt att tro att det är någon annan som står bakom vad de skrivit. T.ex. byggindustrin eller något sådant som betalar deras tv-program.

Christian sa...

Åh herregud. Tillbaka till SVT med dig - där kan du kolla på vänsterpropagandan du letar efter.

Fredrik sa...

Martin timell är folkpartist och en... censur.

Men femman har visat spcialsäsongerna av romservice där de gav "problematiska" förortkids chansen att bli arbetare. Och så byggde de en skola, eller vad det nu blev, i Afrika. DET var bra tv. 8)

Emil sa...

Till Christian. Jag tror inte att SVT sänder så mycket vänsterpropaganda heller. Däremot ställer de kanske lite större saklighetskrav på sitt innehåll än vad reklamkanalerna gör. De gör ju bara de som de får betalt för...