onsdag 9 juni 2010

Israel vill kohandla om sina brott


Israel vill kohandla om utredningen av mördandet på Mavi Marmara som ingick i Frihetsflottan som attackerades av Israelisk militär på internationellt vatten förra veckan. Israel säger sig vilja ha en internationell acceptans för att de själva utreder överfallet på fartygen och i utbyte säger de sig vilja lätta något på blockaden mot Gaza.
Israels agerande visar gång på gång att det som ägde rum på Mavi Marmara inte var okej. Vad och samtidigt som hände ska inte få komma ut till allmän kännedom. De är beredda att gå så långt att de vill lätta på den fleråriga blockaden av Gaza. Med tanke på hur hårdnackat de försvarat sin blockad så är de uppenbarligen beredda att betala ett högt pris för att slippa internationell insyn.
Är detta då acceptabelt? Nej givetvis inte. Israel ska inte kunna köpa sig fria. Blockaden mot Gaza måste brytas oavsett. Det går inte att förhandla med Israel på dessa villkor. Att godkänna ett brott genom att acceptera ett annat kan ju aldrig vara rimligt.
De enda rimliga kraven är att Israel bryter blockaden mot Gaza och att en internationell utredning tillsätts omgående.

DN, Intressant?

3 kommentarer:

johannesc sa...

Det är nästan skrattretande att de först nobbade en internationell utredning, för att sedan inleda sin egen utredning. Det går givetvis inte att ta den utredning på allvar, överhuvudtaget. Dock säger det en hel del om Israels ovilja att ta ansvar. Dessutom sänder man ju signaler "vi har något att dölja, vi är skyldiga" genom att nobba en internationell utredning. Något man bör vara medvetna om.

johannesc sa...

Förlåt, Emil. Jag tror bestämt att jag gick en liten bit OT, men hoppas det var okej..

vän av Israel sa...

Förstår inte varför ni hela tiden kritiserar IsraelIsraelIsrael men aldrig tycks ha problem med andra länder i världen. Kolla min blogg bloggen.fi/minatankar, har ett par inlägg i frågan.