måndag 28 juni 2010

Ännu en lyckat privatisering!

Regeringen genomför nu ytterligare en avreglering/privatisering som redan innan den sjösätts visar sig leda till högre priser för oss vanliga. Det är dock inte förvånande. Det finns ju ytterst få exempel på privatiseringar eller avregleringar som lett till förbättringar för konsumenter och medborgare. Det är väl å andra sidan inte det som den borgerliga regeringen är ute efter. Kan man hitta sätt att gynna privatföretagandet så spelar det inte någon roll vilka konsekvenser det får.

E24,

5 kommentarer:

Fredrik sa...

Högern drivs av blind ideologi, inte vett sans och förnuft.

Jag är då inte förvånad över vad de håller på med.

Emil sa...

Hade de drivits av vett sans och förnuft hade de väl inte varit borgare antar jag.

Aggiator sa...

Allt ska avregleras. Men inget blir billigare när det blir fler som konkurerar.

Hade detta varit mat hade mjölken blivit dyrare ju fler affärer i ett område som sålde mjölk.

Nu blir det mycket sällan så att det blir billigare för konsumenten med högerns avregleringspolitik. Men vem är förvånad. Låt dem inte lura oss fyra långa år till.

Anonym sa...

Vänstern drivs av blind ideologi, inte vett sans och förnuft.

Man ska även skilja på pris och kvalitet. Bara för att priset går upp behöver det inte vara samma produkt eller kvalitet. Det är det som är syftet med konkurrens. Att låta marknaden bestämma vilken produkt man vill ha till vilket pris man vill betala.

Som idag är det ett skämt när gamla halvpensionärer tittar igenom bilar och missar uppenbara fel. Hårdare kontroll av bilar leder till bättre bilpark och i slutändan förhoppningsvis till en bättre miljö.

/Göte borg

Emil sa...

Vad är det som säger att det blir hårdare kontroller. Det är ju staten som bestämmer vad som ska kontrolleras. Det är ju inte innehållet i kontrollen som ändras på något sätt. Det man dock kan vara säker på att det blir svårare att kontrollera de som utför besiktningarna och därmed ökar risken för fel.

Med ditt resonemang verkar det ju dock vara ok att köpa en sämre besiktning till lägre pris. Vem är det då som blir lurad?

Bilbesiktning handlar ju om trafiksäkerhet och bör därför inte vara en fråga för "marknaden"