onsdag 2 juni 2010

Arbetet måste förtsätta - Palestina är ännu inte fritt!

Israels övergrepp mot mänskliga rättigheter och internationella lagar får nu kraftfulla konsekvenser. Det är dock tragiskt att världen väntar med agera till det är ”västerlänningar” som drabbas och inte Palestinier. Dock ser läget för Gaza och Palestina bättre ut tack vare Freedom Flottilla.

Egypten har nu öppnat gränsen till Gaza. Det är inte en dag för tidigt. Egypten har ju varit medbrottslingar till den katastrofala situation som råder i Gaza. Irland markerar oerhört tydligt mot Israel och hotar med kraftfulla åtgärder om de inte låter nästa båt som är på väg till Gaza passera. Nicaragua bryter alla diplomatiska förbindelser med Israel. Vi måste nu arbeta för att upprätthålla trycket mot Israel så att det internationella trycket minskar.

Israel släpper nu också alla fångar som de kidnappat på internationellt vatten. Det är positivt men frågan är vad som blir följderna för Israel. Någon borde ju ställa de ansvariga till svars för sitt agerande. Det räcker inte med oberoende utredningar. Det krävs att rättvisa skipas!

För egen del så går tankarna kring att vi ska börja organisera en lokal avdelning av Ship to Gaza i Linköping. Intresset att göra mer för Palestina var oerhört stort vid vår manifestation på Stora torget igår. Alla som vill göra något måste få den möjligheten. Arbet måste fortsätta. Israels ockupation fortsätter ju och oskyldiga Palestinier lever under förtryck och misär.

SVD, SVD2, Aftonbladet, Högberg, Svensson, DN, DN2, DN3, Motbilder, Rödgrön, Intressant?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Medan palestinska barn dödas av bomber i Palestina/Gaza, kidnappar svenska staten dem här i Sverige!
http://www.e-jihad.se/index.php?option=com_content&view=article&id=1828:-vara-svenska-barn-a-lvu-monstret-kroenika-2-delartikel-1&catid=17:kroenikor&Itemid=34

Johannes Forsblom sa...

Jag tror att du inte är ensam om att känna dig klämd mellan Israel- och palestinavänner.

Det finns många kristna som över hela världen kämpar för fred mellan Israel och Palestina. Och det handlar inte om att ta ställning för den ena eller den andra parten i en slags svart/vit konflikt.

Det enda som kan bära frukt är att motståndarna börjar att tala med varandra.

Läs mer om varför Kyrkornas världsråd just nu har en fredsmanifestation i Israel och Palestina här:

http://darenpagatan.blogspot.com/2010/06/world-week-for-peace-har-borjat.html