onsdag 2 juni 2010

Hamnarbetarna visar vägen!

Svenska hamnarbetarförbundet visar vägen genom att sätta alla Israeliska fartyg i Svenska hamnar i blockad. Det är främst frukt från Israel och industriprodukter på väg till Israel som drabbas. Hamnarbetarförbundet visar vägen. Bojkotta och isolera Israel till ockupationen upphör!

DN
Intressant?

9 kommentarer:

Anonym sa...

Hamnarbetarförbundet visar därmed att de tar parti för terrorism. Ett skrämmande beslut som jag hoppas de drabbas hårt av.

/Sansaer

Anonym sa...

http://fredimellanostern.wordpress.com/2010/06/02/om-folkratten-samt-turkiets-kannedom-om-terrorkopplingar-till-ihh/

Sanningen börjar krypa fram, visar vilka som är terroristkramare och vila som visat sans genom att inse att Israel hade full legal rätt att agera som de gjort. Tyvärr finns inga kommunister som vill åt sanningen, de vill bara åt diktatur, sedan att islam historiskt krigat med kommunismen är shit the same eftersom de ogillar usa

/Sansaer

Anonym sa...

Någon som vet vart man kan stödköpa Israeliska produkter?

Emil sa...

Vet inte riktigt hur man ska kommentera Sansaer. Antar att det är rätt lönlöst. Det är ju uppenbart att det fortfarande en del som väljer att tro på den Israeliska militären före alla andra källor. Har man den utgångspunkten så förstår jag att man kommer till dessa slutsatser. Sorgligt.

Anonym sa...

Har Judarna inte lidit nog, Emil Broberg? Kross antisemitismen! ERETZ ISRAEL!

Anonym sa...

Jag vet inte om man skall ta sådana där personer på allvar. Det verkar finnas några pro-israelfanatiker som kan förklara bort allt, oavsett vad som görs.

Folk som har en balanserad syn på saker kan se att både Hamas och Israel gör saker som inte är konstruktiva och brottsliga, folk med obalanserad syn skyller bara på en part oavsett vad som händer.

Om man analyserar deras argument så faller den naturligtvis samman.

Ta t.ex. "Hamnarbetarförbundet visar att de tar parti för terrorism".

Här väljer då författaren att göra följande implikationskedja:
Hamas gör sig skyldiga till terrorism, Ship for Gaza stödjer Hamas, att inte stödja attacken på Ship for Gaza är då att inte stödja en attack mot Hamas, och att inte stödja en attack mot terrorister är att ta parti för dessa.

Denna implikationskedja är givetvis fel.

Till exempel kan man ta följande exempel som följer ovanstående mönster:
En mördare mördar folk, mördaren försvaras i domstol av en advokat, advokaten anfalls av en pöbel, att inte stödja pöbeln är att inte stödja en attack mot mördaren, och att inte göra det är att ta parti för mördaren.

Detta är ju bara en mening, men vi kan göra liknande analyser på resterande material.

Vi behöver dock inte göra oss det besväret. Så fort någon till 100% tar en ståndpunkt och väljer att demonisera alla med motsatt åsikt, så kan vi nästan omedelbart inse att det inte kommer finnas några argument av värde i deras påståenden.

Emil sa...

Till frågan om judarnas lidande och antisemitism så har jag inte någon annan uppfattning än anonym. Dock är ju inte staten Israel ekvivalent med det det judiska folket. Det är ju en avgörande skillnad och det ska man inte blanda samman

Anonym sa...

Sionisterna har inga argument kvar ser jag.
Till anonym 22.26 :
Judarna led i hur många år ? Palestinierna har lidit i hur många år ?
Det judarna utstod i ghettona var nog inte lika svårt som palestinierna i Gaza har fått utstå , eller ?
Blev ni bombade i ghettona ? Blev ni blockade ?

För rolighetens skull skall även jag bli anonym ;)

Emil sa...

Det är ju helt fel att lyfta in förintelsen eller de förföljelser och det förtryck som den judiska befolkningen levt och även idag lever under i vissa delar av världen i denna diskussion. Israel måste behandlas som vilken stat som helst. För mig spelar det inte någon roll om det är judar, kristna, muslimer eller ateister som sitter vid makten. Förtryck ska alltid motarbetas.
Man ska inte heller relativisera olika gruppers lidande. Det nazisterna utsatte de europeiska judarna för saknar motstycke i historien. Att påstå någonting annat är fel. Men detta gör inte heller palestiniernas lidande mindre. Oavsett lidande i historien för olika grupper så ska inte någon idag behöva leva under förtryck och ockupation.