torsdag 3 juni 2010

Ge Rachel fri lejd till Gaza


Rachel Corrie var en ung student som reste till Palestina för att hjälpa den Palestinska befolkningen att leva ett drägligare liv. Via International Solidarity Movement (ISM) agerade hon en så kallad mänsklig sköld. Det kunde handla om att följa skolbarn till skolan så att risken för att bli skjuten av Israelisk militär skulle minska eller att försöka skydda palestinska bostäder som revs av militären. Det var när hon gjorde det senare som hon blev mördad av en israelisk bulldozer som skulle riva ett palestinskt bostadshus på palestinsk mark.

Rachel Corrie är också namnet på det skepp som nu är på väg till Gazas hamn med hjälp till befolkningen. De skulle egentligen ha rest med de övriga skeppen i Freedom flotilla men försenades. Skeppet befinner sig nu allt närmare gaza och Israel har hotat med ännu mer våld mot detta skepp som bland annat bär med sig rullstolar, kryckor och skolmaterial till Gaza. Bland passagerarna finns en före detta biträdande generalsekreterare för FN och en mottagare av Nobels fredspris.

Låt oss hoppas att denna last når sin hamn. Ship to Gaza har nu också startat en namninsamling på nätet som alla borde skriva på! Rachel Corrie måste få fri lejd.

SVD, Aftonbladet,

Inga kommentarer: