onsdag 2 juni 2010

20 ton Cement till Gaza


Det har varit en mycket lång dag idag. Allt började klockan 07.00 med en radiointervju kring dagens manifestation för Ship to Gaza. Sedan var det fullt ös hela dagen. Allt från att fixa flaggor och banderoller till att hämta polistillstånd, högtalaranläggning och trycka flygblad.
Vår manifestation på Stora torget drog minst 500 personer och vi samlade in närmare 10 000 kronor till Ship to Gaza. Det innebär att vi kan skänka till exempel 20 ton cement.
Nu när jag till slut har landat efter dagen (har även hunnit med en landstingspolitisk debatt på Vikbolandet utanför Norrköping under kvällen) så kan man känna en viss tillfredsställelse. Det som jag tillsammans med andra lyckats åstadkomma på så kort tid känns ju väldigt bra. Det är politisk kamp och praktisk internationell solidaritet när det är som bäst.
Dock inser man att de som faktiskt deltog på båtarna som ingick i Freedom Flottilla gjorde en insats som man inte annat kan beundra. Det är de som tillsammans med alla palestinier som kämpar för rättvisa och frihet som är dagens stora hjältar.
Det är också uppenbart att när nu berättelserna om Israels agerande kommer från någon annan än militären så klarnar bilden över vilket extremt övergrepp som dessa människor utsattes för. Israel måste ställas till svars för sitt agerande.

SVD, SVD2, Alltid rött alltid rätt, DN, Aftonbladet, Expressen,

4 kommentarer:

Lasse Strömberg sa...

Du, och alla andra som jobbat för att öppna ögonen hos många, ska ha all heder för ert jobb.
Bra gjort!

Anonym sa...

Fråga er varför Mehmet Kaplan har en satellittelefon som tillhör riksdagen med sig?

Åker på båtsemester på skattebetalarnas kostnad. Och nu har Israel beslagtagit all utrustning.
Tobleroneeffekten smittar av sig i vänsterledet...

Emil sa...

kaplans insats har väl helt och hållet med riksdagsarbetet att göra. Eller anser du att internationell politik inte är något som sveriges riksdag ska syssla med

Anonym sa...

"Eller anser du att internationell politik inte är något som sveriges riksdag ska syssla med"

Internationell politik.. hmm han arbetar inte åt UD och gjorde detta på eget bevåg. Han är även antisemit om du inte visste det.

Israel är världens bästa land och jag hoppas de stoppar varenda liten båt på väg till viiider Gaza.