tisdag 8 juni 2010

Läsvärt om Israels övergrepp!

Den Israeliska militärens övergrepp mot människor på internationellt vatten kommer nog aldrig blir helt utrett då Israel vägrar en internationell utredning. Därför måste vi lite på alla de berättelser som nu kommer från alla de som var med på båtarna. Jag har läst och sett många olika berättelser från olika människor. Bilden är i stort sett densamma. Mattias Gardell skriver väldigt bra om detta i dagens Aftonbladet. Läs detta!

5 kommentarer:

Cavatus sa...

Missa inte journalisten Julia Caesars vassa krönikor. Länkar till samtliga finns här:

http://aktualia.wordpress.com/julia-caesar/

Andreas A sa...

DEL 1.


Gardell som på en direkt fråga om han verkligen såg det han påstår hänt med egna ögon: "Nej, men jag fick det återberättat för mig av andra aktivister i det israeliska häktet". ”Gardells egen historia” heter artikeln. Det är ju oerhört komiskt.

Det är så mycket fel i Gardell redogörelse att jag egentligen inte orkar kommentera det. Men men.

”Ombord fanns passagerare...som förenats i en regnbågskoalition av världsmedborgare som tagit idén om mänskliga rättigheter på allvar...”

Samma passagerare som innan avfärd skanderade militanta muslimska kampsånger om att skända judar och att bränna Israel? Samma passagerare som uttalade sin önskan om att bli martyrer? Samma passagerare som påstås vara fredsaktivist och samtidigt beväpnar sig till tänderna inför en bordning man blivit förvarnad om? Varför beväpnade sig inte passagerare på andra båtar? Är det en slump att aktivister dog på den båt där de beväpnade sig? Är det en slump att ingen aktivist dog på båtarna där ingen beväpnade sig?

”I svensk media cirkulerar empiriskt ogrundade rykten om att IHH är en islamistisk terroristorganisation.”

Samma IHH som fastslogs av en fransk domare ha nära förbindelser med Hamas. Samma IHH som har nära förbindelser med Union of Good, en grupp som enligt amerikanska myndigheter är ”created by Hamas leadership to transfer funds to the terrorist organization”. Samma IHH vars ledare, Bülent Yildirim, vid en Hamas-samling i Gaza i februari 2009 höll följande tal: ”Anyone who does not stand alongside Palestine... will be toppled...Everything in the world... is progressing towards islam...What can the enemy do to me?... If they kill me – that is martyrdom for the sake of Allah... The entire world must know that if they do not lift the embargo from Gaza, all the muslims in the world will march to Gaza” Pratar vi om samma IHH?

”Vill man förstå IHH kan de ses som en muslimsk motsvarighet till
Diakonia: människor som tror att det finns en god och rättvis Gud som vill att vi ska ta hand om varandra.”

Ja, det märktes Gardell. Passagerarna på Mavi Marmara utmärkte sig verkligen som att leva efter det mottot, till skillnad från övriga passagerare i konvojen

”Personligen har jag endast filmerfarenheter av sjöslag och ville länge tro att militären endast var där för att skrämma oss, få oss att vända om. De visste ju att det inte fanns vapen ombord.”

Gardell...Gardell...det finns inspelningar som visar tydligt att israelisk militär uppmanade konvojen att avbryta sin färd mot det israeliskt kontrollerade vattnet utanför Gaza, och konvojen blev även informerade om att om den väljer att ändå göra det kommer det att enligt internationell lag att ses som ett försök att bryta en militär blockad, vilket är en krigshandling. Den israeliska militären ville alltså att konvojen skulle lotsas vidare till Ashdod. Man hör också kaptenen på en av båtarna (Mavi Marmara?) uttryckligen be israelerna att ”Go home to Aushwitz” som ett svar på deras begäran. Dessutom är det ett faktum att israelerna redan innan konvojens avfärd gjorde klart för den vilka konsekvenserna skulle bli. De ville således inte ha konvojen där ens från första början, och nu försöker du få det till att låta som en planerad attack? Gör om, gör rätt.

Andreas A sa...

DEL 2.


”Andra var inte lika övertygade om den israeliska militärens vilja att skona civilt liv. Krigsflottan hade följt oss på avstånd i flera timmar, vilket gett tid att förbereda ett försvar. Om det värsta skulle hända.”

Varför inträffade inte detta våld på andra båtar, om nu militären inte hade en vilja att skona civilt liv? Varför förberedde sig inte de andra båtarna ett försvar om nu det behövdes? Varför var Mavi Marmara den enda båten som ansåg sig behöva ett försvar? Det var ju endast fredliga hjälparbetare ombord även på det fartyget säger du ju? Svara på det.

”Journalister satte på sig skottsäkra västar, flytvästar letades fram och människor samlade in vad som fanns att tillgå: brandsläckare, vattenslangar, flaggornas käppar, knivar från köket, skruvmejslar och en kofot från verktygsrummet.”

Nu skämtar du va? De vapen som har synts i samtliga filmer, både filmer tagna från israelisk militär, fartygets egna kameror samt bilder publicerade av Reuters som visar på misshandlade israeliska soldater innefattar betydligt mer än det du beskriver. Och förklara gärna chockbomben som kastas ner mot en israelisk båt strax efter det att ni spolat ner den med hjälp av vattenslangar. Du kanske inte såg det, precis som allt annat?

”Innan den första soldaten tagit mark, föll den förste försvararen av ett skott i huvudet.”
Återigen, DU SÅG JU INGET AV DET DU PÅSTÅR.

”Sammanlagt dödades nio personer den natten.”
Och du såg inget av dessa dödsfall inträffa, det vet både du och jag. Klart underhållande hur detaljerat du kan beskriva dom ändå. Men just det, du fick ju det återgivet för dig i det israeliska häktet...

”Enligt folkrätten har ingen stat rätt att åberopa krigstillstånd om de inte utsatts för ett väpnat angrepp.”
Vad kallar du 10000-tals raketer slumpmässigt avlossade från Gaza mot israelisk befolkning under många år? 2002 (800), 2003 (900), 2004 (1700), 2005 (600), 2006 (1200), 2007 (2600), 2008 (3500), 2009 (900). Ett initiativ till fred? Israel befinner sig juridiskt i ett krigstillstånd utan tvekan. Att bryta en militär blockad är en krigshandling, och detta hade ni ju uttryckligen sagt att ni skulle göra. Israel har enligt internationell rätt, rätt att stoppa fartyg och genomsöka lasten på internationellt vatten. Att det blev mer än en inspektion av lasten såg ju ni ”fredliga hjälparbetare” till.

”Höj i stället kravet på en oberoende utredning som får ta del av alla filmer och foton som beslagtagits och alla vittnesmål från dem som överlevde massakern. Låt sanningen komma fram.”

Försök inte, det är det sista du vill ska komma fram. Vittnesmål säger du...du har ju själv precis vittnat om något du själv inte har sett, hur trovärdigt är ett sådant vittnesmål? Ett sådant vittnesmål är inte värt NÅGONTING i en domstol även om du säkert kan lura ett stort antal naiva svenskar. Sanningen kommer att komma fram min gode Gardell, och du kommer inte att gilla den.

Emil sa...

Andreas verkar väldigt säker på sin sak utifrån att ha suttit framför datorn utan att varit i närheten av någon av båtarna och antagligen aldrig satt sin fot i Palestina.

För grunden till det hela är ju att Israel illegalt ockuperar Palestina mot alla internationella lagar och regler. Det är också Israel som attackerar fartyg på internationellt vatten som inte har något militärt syfte.

Det är ju smått komiskt att man försöker försvara Israels dödliga attack med att de enbart agerade i självförsvar. En kökskniv mot ett maskingevär som dessutom hanteras av specailutbildade militärer?

I detta skede får man välja vem man tror på. Andreas tror mer på den Israeliska militären som beslagtagit alla kameror och annan dokumentation och enbart släppt det som passat sina egna intressen. De vägrar dessutom en internationell undersökning. Jag väljer att inte tro på dem. De visar tydligt genom sitt agerande att de har mycket att dölja.

ElvisP sa...

Andreas A,
I ett propagandaflöde från en av världens förmodligen vassaste propagandamaskiner är det som undanhålls mer talande än det vi får se. Att vi har fått se så lite av hela händelseförloppet är graverande för Israeliska regeringen. Varför undrar man ju?
Att man sen har presenterat manipulerade ljudband (vilket man faktiskt har erkänt) från radiokommunikationen (som ju du ivrigt hänvisade till) och dessutom spridit bevisat falska bilder är också talande.
Att man sen dessutom har utmålat IHH som knutna till Hamas utan att faktiskt kunna presentera så mycket som skuggan av bevis härvidlag är talande. Vi kan vara säkra på att mycken möda har lagts ner för att hitta kopplingar, att man inte har visat några tydliga sådana bevisar närmast motsatsen. Israel har här till sitt förfogande en underättelsetjänst av yppersta världsklass. Av allt att döma är alltså IHH det dom utger sig för att vara, en humanitär hjälporganisation.
Och ena stunden var aktivisterna stridslystna martyrer fast beslutna att söka konfrontation och dö för sin sak, i nästa stund påstår man sig ha hittat kuvert men pengar som skulle visa att dom var betalda legosoldater. Ser du en logisk kullerbytta här eller?
Andreas A, känner du dig lurad eller?