måndag 7 juni 2010

Djupt olyckligt med Iransk inblandning

Iran skickar nu förnödenheter till Gaza och backar upp detta med militära hot. Det är djupt olyckligt. Detta är ju enbart, som jag uppfattar det, en provokation för att öka motsättningarna med Israel. För har Israel nu bordat flera andra skepp så kommer de bli ”tvungna” att borda de Iranska skeppen. Detta kommer definitivt inte gynna palestinierna och deras möjligheter till ett liv i frihet.

Därför blir det nu ännu viktigare för oss som vi stödja utvecklingen av ett fritt och demokratiskt Palestina att stödja de krafter i såväl Palestina som Israel som jobbar i den riktningen. Iran ska inte få förstöra det arbete som Ship to Gaza och andra har gjort!

SVD, DN, Aftonbladet, Alltid rött alltid rätt, Jinge, Svensson, Intressant?

9 kommentarer:

Anonym sa...

Jo det varjust ett fint arbete som S`hip to Gaza gjort. Harhamas tagit emot de hjälpsändninarna ännu? De Iranska "hjälparbeterna" kommer att bli en katastrof till.
Shipp to Gaza hade tyvärr jihadister ombord ett skepp. Det var väldigt synd att ingen stoppade det.
Skickar IRan båtar så har vi kriget här, Iran kommer att dra igång först sedan kommer Turkiet om de lyckas få med sig militären , sedan kommer libanon mfl. Israel kan ju aldrig släppa in IRanska skepp, vilket ju är rätt såsjälvklart då de tidigare smugglat n de raketer som skjutits.

Emil sa...

Några "jihadister" vet jag inte om det har funnits på Ship to Gazas skepp. De har ju dessutom varit väldigt tydliga med att de inte samarbetar med Hamas på något sätt. Det gäller ju även den Turkiska organisation som massmedia har försökt att svartmåla den sista veckan.

Anonym sa...

Iran's inblandning är helt naturligt, dom vill ju att Palestinierna skall bråka med Israelerna. Det bästa för Iran är att Israel försvarar sig så att Hamas kan mörda sina egna kvinnor/barn och ge skulden till Israelerna.

Islams Fate
War and Hate

Emil sa...

Jag är uppriktigt sagt förvånad över att det finns så oerhört få människor som skriver kommentarer som på riktigt är intresserade av en seriös diskussion. De flesta som skrivit om Ship to Gaza eller Israels ockupation av Palestina ger enbart uttryck för ett hat och en ganska vedervärdig människosyn. Det är tragiskt att man inte har en bättre förmåga till diskussion och debatt. Det hade jag gärna välkomnat.

Thomas sa...

Delar din analys i sak men formuleringen "Därför blir det nu ännu viktigare för oss som vi stödja utvecklingen av ett fritt och demokratiskt Palestina.."
är felaktig. Om dxet bildas en palestinsk stat kommer den knappast bli demokratiskt styrd. Även efter denna stats bildande kommer de krafter som vill fortsätta att verka för Israels utplåning att finnas. Redan idag är det en stor ideologisk klyfta mellan Fatah anhängarna på västbanken och Hamas dito i gaza.
Man kan givetvis resonera att en statsbildning tar bort existensberättigandet för extremister men ingen kan veta säkert. Hamas kommer stärkas militärt med öppna gränser
ivrigt uppbackade av Iran som absolut inte vill se en fredsuppgörelse. Ett demokratiskt Palestina är mycket långt borta.

Emil sa...

Det främsta hindret för ett fritt och demokratiskt Palestina är ju Israel. Det är ju också Israels hårda blockad mot Gaza som fört Hamas till makten. De religiösa grupperna har ju bara vuxit i takt med att den Israeliska statens reppression ökat. Det är ju därför det primära att få ett fritt Palestina så att det skapas förutsättningar för en demokratisk utveckling. Israel skapar verkligen inte de förutsättningarna

iranska olje börsen sa...

Iran stödjer Hamas som är vald av palestinska folket i val. Varför måste ni liberalister alltid spela dubbelspel?

Emil sa...

Hamas är det legitima styret på Gaza. De är valda i demokratiska val. Om detta råder det inte någon tvekan. Dock delar jag inte Hamas politiska åsikter liksom att jag ogillar styret i Iran. Mitt stöd för ett fritt Palestina är inte ett stöd för Hamas. Skulle dock det Palestinska folket i ett demokratiskt val i ett fritt Palestina i framtiden välja Hamas så skulle ju det vara deras val. Jag kommer dock att stödja andra politiska krafter som jag menar har bättre politik.

Jerry sa...

Islamister och krigsturister ("Nyttiga idioter" - Mankell och Gardell) beskrivs som fredsvänner. Dessa aktörer skulle ha provocerat fram en reaktion förr eller senare.

Om man så skiter i judar borde man ha åtminstone självbevarelsedrift.
Inser inte EU (svenskarna) att Ahmadinejads framtida kärnvapenspetsar faktiskt har räckhåll till Centraleuropa?

Att de fanatiska mullorna tänker sända militära eskortskepp förvånar mig inte alls.

Turkiet allierar sig med araberna och Iran eftersom de är nu medvetna att utan Frankrikes och Tysklands hjälp blir de inte en del av EU (Tack och lov!)
NATO måste ta ställning gällande Turkiets närmanden med krafter i MÖ konflikten.

Araberna har lärt sig att de inte kan besegra Israel i ett reguljärt krig. Nu har de framgång med ett massmedial krig, eftersom denna krig inte skördar döda.... och det tilltalar världen.