lördag 5 juni 2010

Är även Rachel Corrie bordad?


Uppgifterna är oklara om vad som hänt Rachel Corrie, det sista fartyget i Freedom Flotilla, som är på väg till Gazas hamn med hjälp och förnödenheter till den palestinska befolkningen. Flera källor uppger att skeppet bordats av Israelisk militär, bland annat svenska Ship to Gaza. Israelisk militär tillbakavisar detta men medger att de genskjutit skeppet och försöker tvinga det till en annan hamn. Det som talar emot de Israeliska uppgifterna är ju att de återigen stör ut omvärldens möjligheter till kontakt med passagerarna ombord.
Om Rachel Corrie har bordats eller kommer bordas och tvingas till Israel är det ytterligare ett exempel på att Israel vägrar lyssna på omvärlden. Den Israeliska staten visar då tydligt att det inte finns några diplomatiska vägar att påverka statens agerande vad gäller ockupationen av Palestina.
Det kommer nu också rapporter om hur de som mördades av skjutits av ett stort antal skott. Flera har skjutits i ansiktet, i ryggen, i tinningarna och så vidare. Det är inte skott som man med laservapen skjuter i självförsvar. Det är att skjuta för att döda. Dödar man på en Turkisk på på internationellt vatten så ska mördaren ställa till svars i Turkiet. Men det är ju knappast troligt att så kommer ske. Det är nog snarare tvärt om. Israel kommer säkert utdela medaljer och hedra mördarna.

SVD, DN, Aftonbladet, Intressant?

Inga kommentarer: