fredag 16 april 2010

Fuskpartiet Moderaterna

Att det varit vida känt att det fuskats i moderaterna är väl föga förvånande. Det är ju knappast troligt att partiledaren själv inte känner till fusket. Det handlar om hans eget partidistrikt där dessutom hans fru är en av de mest framträdande personerna. Man ska nog vara riktigt blind och döv för att undgå sådana saker.

Det finns nog fusk i alla partier på ett eller annat sätt samt att man har medlemmar som fuskar. Men moderaterna är nog ett unikum av fuskare. När de hamnade i maktposition så blev de granskade på ett sätt som de inte är vana vid och då har det varit en jäkla massa fusk helt enkelt. Det kanske inte är så konstigt att de fuskar i partiet för de verkar ju fuska en del privat. Har jag inte helt fel minnesbild så ville man ju klämma åt fuskarna från moderat håll i förra valet. Men det var ju andra fuskare.

Här kommer en lista på moderat fusk som jag tidigare publicerat. Fuskarna är hämtade från Alliansfritt Sverige där det finns källor till allting. Det är nog dessutom bara toppen av ett isberg kan man nog tro.

Maria Borelius. Blev handelsminister men föll rätt snart bort från regeringen. Hon fuskade med det mesta. Svart arbetskraft, ej betalda TV-avgifter hus registrerade utomlands och så vidare.
Cecilia Stegö Chilò som blev kulturminister betalade inte Tv-avgiften. Det gjorde inte Tobias Billström, också minister, Johan Forsell, stabschef för regeringen och Gunnar Axén ordförande i riksdagens socialförsäkringsutskott, Per Schlingman, partisekreterare, .
Mikael Odenberg, då försvarsminister, avslöjades med att fuska med Taxikvitton till riksdagen.
Moderata ungdomsförbundet avslöjades med att servera sprit till underåriga i Helsingborg. Och antagligen inte bara där.
Ulf Kristoffersson avslöjas med att bo en paradvåning som egentligen är avsedd för bostadslösa
Carl Bildt har haft en del kraftigt ifrågasatta aktieaffärer.
Av moderaternas 15 statssekreterare hade 10 köpt svart arbetskraft. Enligt dem själva.
Ulrika Schenström, statsministerns närmaste, var packad under krisjouren och fick gå.
Sven-Otto Littorin hade en falsk examen som han vägrade ta bort från sitt CV.
Fredrik Reinfeldt med fru hade en barnflicka som saknade arbetstillstånd.

SVD, DN, Alliansfritt, DN2, DN3, Aftonbladet, Expressen, In your face, Intressant, AB

3 kommentarer:

GÖSTA sa...

Allas vår förhoppning är att det blir en positiv valrörelse. Om Volvo anser att Saab fuskar. Om USA ser Ryysland som mörkrets kreatur. Främjar detta en bättre värld. Daknar Gudrun. En äkta själ. Inte jagde vi henne för att hon likt solen har svarta fläckar.

Emil sa...

Det finns ju dock all anledning att föra fram saker som är fakta och som ändå har en koppling till politiken. Det utbredda fusk som på olika sätt verkar vara utbrett inom moderaterna säger ju en del om partiet och deras moraluppfattning. Det har betydelse. Det är inte det primära. Gudrun fick ju faktiskt gå för att hon inte hade skött sin skatt ordentligt...

Anonym sa...

En liten detalj - som du kanske inte bryr dig om men som jag finner ganska viktig - är att jag aldrig har fuskat med några taxikvitton.
Man ska vara lite försiktig med att kolportera andras "sanningar"
M v h
Mikael Odenberg