söndag 7 mars 2010

RUT gav kanske 900 jobb - högt räknat!

De borgerliga partierna borde nog lägga ner prtatet om att RUT-avdraget gett så mycket jobb som de hävdar. Ekonomen Råland Spont har räknat på Almegas ssiffror som de borgerliga använder sig av för att föra fram sina fakta och han konstaterar snabbat att det rakt igenom är felaktigheter.

Sektorn omfattar inte alls 11000 personer om man ser till vilka summor som omsätts. Det handlar snarare om max 2200. Antagligen ännu färre. Vad RUT avdraget gett är också tveksamt. Om man räknar högt även här så kanske det handlar om 900 nya jobb. Med tanke på den satsning som staten lagt på denna reform så har varje nytt jobb då kostat 800 000 kr. Det är mycket pengar det.

SVD, Alliansfritt Sverige, Röda Berget, Alltid rött alltid rätt, annarkia, Röd grön,

3 kommentarer:

Fredrik sa...

Om man ställer det mot de 600 som fått gå från karolinska sjukhuset blir det dessutom bara ... som vanligt: billigare städhjälp åt de rika. Sämre vård åt skattebetalarna.

Vilka tjänar på det?

Emil sa...

Det är ju precis den motsättningen som måste bli tydlig i debatten. Man ska ju alltid fråga vem som tjänar mest på ett beslut eller förslag. Det brukar vara en god grund för att förstå vilka bakomliggande faktorer som finns bakom retoriken.

Fredrik sa...

Högerns val av motiv: värderar du alltså stackars invandrares jobb sämre, missunnar du dem jobb? Som om att det ens går att komma fram till en sådan sak om man inte förvrider verkligheten.

Ridå.