fredag 30 juli 2010

KD jagar homofobernas röster


Idag är det partiledardebatt på Stockholm Pride. Alla partiledare ställer upp utom Göran Hägglund från Kristdemokraterna. Det är för hårt schema för Hägglund som ska hålla ett sommartal på Öland i morgon. Det hinner han inte med hävdar KD. Detta är ju inte alls en trovärdig förklaring. Hade Hägglund velat hade han kunnat.
Dock är det ju inte svårt att tänka att det är ytterst medvetet att KD uteblir som en riktig markering. Tidigare har Hägglund blivit utbuad under debatter på Pride. Det är ju inte roligt och KD vet att de har ytterst lite att hämta på festivalen. Att utebli och dessutom få uppmärksamhet för det (vilket de givetvis vet att de får) ger dem ett utrymme att förvisso ursäkta sig att de inte har tid men i grunden handlar det ju om att de flirtar med homofobiska krafter. Det handlar kanske i huvudsak om personer som svajar mellan Sverigedemokraterna och KD som de vill åt.

Bögar och flator röstar inte på KD men de är väl i KDs värld inte en del av verklighetens folk. I KDs värld är väl verklighetens folk reaktionära homofober. Detta manifesteras bland annat av Annelie Enochsson, riksdagsledamot för KD, som på sin blogg bland annat skriver:

”Jag tycker INTE det är ok att sprida löspenisar och fylla stan med ekivoka budskap...och att alla Stockholms flaggstänger flaggar med RFSL flagga. Jag tycker INTE heller det är ok att skattepengar går till att sponsra Pride och på detta sätt hylla dekadansen som följer i Prides spår.
Får man skriva så som jag gör nu i Sverige idag...eller är detta oxå hets mot folkgrupp, den homosexuella ? Förresten är homosexuella en folkgrupp??...tillhör jag isåfall då den hetersexuella folkgruppen som det är ok att hata eftersom vi inte omnämns i lagen om hets mot folkgrupp?
Ja, på Pride är det iallfall uppenbart...att min "folkgrupp" den får man hata...och allra mest vi som vill sätta familjen främst och vill att äktenskapet är mellan EN man och EN kvinna!”


Det talar ju för sig självt att ett parti med sådana Som Enochsson känner liten anledning att debattera på Pride.
Samtidigt som detta har ju Sverigedemokraterna försökt flirta med HBT-röreslen genom att ställa den mot "muslimerna" som i SDs värld står för all ondska i världen. Detta blir ju inte så trovärdigt när deras partisekreterare tidigare hetsat rejält mot hbt-personer.
Jag är glad att jag tillhör ett parti som kommer vara på plats under debatten idag och där kunna stå upp för en politik som stärker hbt-personers rättigheter i Sverige och världen.

DN, Alliansfritt Sverige, Peter Andersson, Aftonbladet, Intressant?,

8 kommentarer:

Anonym sa...

Varför stödjer du våldtäkter och misshandel av heterosexuella?

Anonym sa...

Hej Emil.

Vet du, jag tycker att man, om man är seriös politiker, ska hålla en viss nivå. Vänd på din text och fundera på om Hägglund hade kunnat formulera sig på samma sätt om dig, som du gör om honom. Han skulle i det fallet bli utskrattad, och dessutom anklagad för en massa saker som inte passar sig i seriösa debatter.

Du har bestämt att du vet bättre än Hägglund hur han ska använda sin tid. Grattis.

Och att han är ute efter sverigedemokratröster, trots att ingen som helst undersökning om väljarströmmar visar att det är samma väljare som attraheras av kd som av sd. Om du nu inte vill göra gällande att Sveriges kristna kärntrupper, som också är kärntrupp bland kd-väljarna, är rasister?

Är det seriöst att skriva så om ett parti som ser till att Sverige upprätthåller enprocentmålet i biståndet? Som slåss för vård för papperslösa? (Och kom nu inte och bubbla om majoriteter hit och dit, det var ni som i majoritet INTE upprätthöll biståndet till en procent eller brydde er om att ge papperslösa rätt till vård.)

Emil sa...

jag stöder inte några våldtäkter eller misshandel av någon.

Vad gäller hägglund och hans tid så är jag rätt övertygad om att alla andra partiledare är minst lika upptagna som Hägglund. Att han har ett tal i morgon lördag är ju inte någon ursäkt. Hur mång andra tal behöver han ha en hel dags ledighet inför? Nej jag tror att det finns andra skäl för Hägglund att tacka nej till medverkan. De redovisar jag i mitt inlägg.

Vad gäller KD och SD så läser jag Kristdemokraternas tidning Kristdemokraten på regelbunden basis. Förra sommaren ägnade de SD stor uppmärksamhet och diskuterade likheter och väljarströmmar. Att de gjorde det tror jag inte var en slump. KD och SD har inte samma politik i så många avseenden men de är ute efter samma konservativa väljare men utifrån lite olika frågeställningar. Därför tror jag att KD inte har någonting emot att framstå som homofober just nu.

Fredrik sa...

hahahahahahaha

Vad fan. Får man vara så dum som de anonyma människorna som komenterar här?

Alla vet bättre än Göran Hägglund. Punkt.

Att vi diskuterar rätten till en sexualitet 2010 säger jävligt mycket om de som diskuterar den, och är EMOT rätten att frivilligt få knulla eller vad fan som helst, med den de älskar, eller åtrår.

kreationister.

Ryggradslösa varelser.

Hjärnlösa.

Och att hitta ord som våldtäkt och misshandel av hetrosexuella... Skärpning. Ni måste inte vara dummast i klassen. Tack.

Anonym sa...

Emil

Du är ju väldigt positiv till invandringen,hur ställer du dig till många muslimers syn på HBT-personer?Jag tror inte jag hört någon politiker ta upp det,men att anklaga vanligt folk för att vara homofober går bra...

Emil sa...

jag tror inte att man kan klumpa ihop alla muslimer till att tycka en sak liksom att man inte kan göra det med kristna eller judar. Det är givetvis alltid fel med alla människors homofobi oavsett om man är vanlig eller inte.

Anonym sa...

Emil

Nog måste du väl hålla med om att muslimer till stor del är väldigt kritiska till homosexualitet?Fast det är klart,ingen politiker vågar ju säga något negativt om Islam....

Emil sa...

Jag har inte några problem att uttrycka mig kritiskt mot Isalm. Men jag förhåller mig till Islam som till kristendom eller andra religioner. Som religionsvetare har jag inte några egentliga skäl att se så stor skillnad i de religösa innehållet mellan t.ex. Islam och kristendom.
Jag har inte koranen helt uppdaterad i huvudet men om man går till kristendomen så finns det ju klart möjlighet att tolka det kristna budskapet som både homofobiskt och som bejakande av kärlek. Olika kristna väljer olika tolkningar. Detsamma gäller muslimer och därför är jag inte beredd att bara generellt kritisera alla muslimer för homofobi eller förföljelser av homosexuella. Dock kan man ju ta staten Iran eller andra stater som förföljer och dödar muslimer och fördömma dem. Dock är det ju faktiskt så att de flesta som flyr till sverige är sådana som vill komma undan dessa staters förtryck och då kanska man kan förvänta sig att de inte delar en religiösa tolkningen fullt ut.
Jag vet att bland annat sverigedemokraterna försöker hetsa mot muslimer genom att lyfta fram att de skulle vara homofober. Det kommer jag aldrig att skriva under på. Jag har goda vänner som är muslimer men som definitivt inte är homofober.