torsdag 1 juli 2010

Är smutskastningen av Sahlin en slump?

Alliansfritt Sverige skrev häromdagen om att pr-konsulten Karl Rove arbetar för moderaterna. För den som inte känner till Rove så är han nog världsmästare i negativt kampanjarbete och smutskastning. Ungefär samtidigt avslöjas att moderater sprider fejkade brev från Mona Sahlin i en smutskastningskampanj. Är detta en slump?

SVD, Aftonbladet, DN, Peter Andersson, Martin Moberg, Intressant?

11 kommentarer:

Anonym sa...

Äh, hon får skylla sig själv. Det var ju knappast Rove (om han nu skulle ha något med moderaterna att göra) som fuskade, missade räkningar och i det stora hela inte hade koll på sin privatekonomi.

Anonym sa...

Vadå förtal? Sedan när är det förtal att upplysa väljarna om en politikers bakgrund? Det är snarare konsumentupplysning som det är frågan om!

Emil sa...

Det är ju uppenbarligen så att ni inte sett det aktuella brevet som cirkulerar. Det handlar ju inte om Mona Sahlins egna problem utan om en massa andra falska saker. Sahlin tillskrivs ju åsikter som hon inte har som att man ska strunta i att betala tv-avgift och så vidare.

Anonym sa...

Allt som står i utskicket är ju sant. Men det skapades på forumet "Flashback" för 1 år sedan. Inte av någon moderat politiker.
https://www.flashback.org/p18206972#p18206972

Anonym sa...

Det är skillnad på fakta och förtal. Det här är väl inte det enda som är till hennes nackdel, det finns andra oroande uppgifter som gör henne till en olämplig kandidat till att leda Sverige.

Fredrik sa...

Anonym: oavsett om hon är en idiot eller inte så är hon inte en lika stor idiot som de i alliansen.

Förtal har alltid varit en högergrej, eftersom att de inte kan diskutera annat än ekonomiska trollformler i detalj.

Karl Rowe är med i ett skitbra avsnitt av Amarican dad.

Sen kan man väl tillägga att Flashback knappast är synonymt med sanning.

Anonym sa...

Emil: Kort fråga. Om man under flera år ger fan i att betala tv-avgiften är man då inte av den åsikten att den inte bör betalas? Eller du kanske menar att Sahlin råkade slinta på "betalknappen" i sin internetbank varje gång hon menade att betala fakturan från Radiotjänst? Hon behöver verkligen skaffa sig en ny dator isf. Det borde hon ju ha råd med eftersom hon sparade 10000-tals kronor på att inte betala parkeringsböterna utan lät Partiet med stort S göra det åt henne när de gått till kronofogden....

100anledningar sa...

Oklart vad Rove har med saken att göra. Någon på ett internet forum tog de förseelser som Sahlin bevisligen gjort sig skyldig till och gjorde det till politisk satir. Det handlar varken om förtala, eller spridande av falskheter.

Emil sa...

Karl Rove är ju expert på att göra hönor av fjädrar och använda det i olika smutskastningskampanjer. Flera exempel från amerikanska val där han varit involverad påminner om det som Sahlin utsätts för. Hon har gjort en massa fel. Så är det. Det har även andra men mot dom drivs det inte några liknande kampanjer.

Fredrik sa...

Men de är väl klart att det är förtal. Ge mig bevis och sluta säg att det är SANT för att någon tycker det.

Flashback är bra för de som vill veta vilket knark som funkar till vad. Inte för sanningen om politiker.

Anonym sa...

Emil

Tycker du Mona Sahlin inger förtroende?