söndag 4 juli 2010

Kom igen nu Reinfeldt - du kan bättre

Almedalsveckan är nu igång. Moderaterna inledde och Fredrik Reinfeldt höll tal. Jag är dock inte imponerad. Reinfeldt levererade ett tal undermåligt tal. Han kan bättre än så. Det säger jag inte för att jag tycker att hade fel i sak (det är ju rätt uppenbart) utan också för att det som tal var relativt tamt och ointressant.
Vi satt några på gräset och lyssnade. Inledningen av talet var rätt svamligt och vi hade lite svårt att veta om det var Reinfeldt eller någon imitatör. Jag var faktiskt tvungen att ställa mig upp för att kolla om det verkligen var han. Det var det.
Men det var ett tal som i huvudsak handlade om oppositionens politik. Han levererade ju inte några besked om någonting i sak utom att de inte ska sänka skatten nästa år. Eventuella nya pengar ska läggas på välfärden.

Som politisk motståndare vill man gärna ha en motståndare som bjuder ett motstånd som känns intellektuellt utmanande. Det bjöd inte Reinfeldt på i solskenet i Almedalen. Det var nog snarare tvärt om. Han angrepp den rödgröna oppositionen med direkta felaktigheter och halvsanningar på ett märkligt sätt. Det verkar lite märkligt utifrån att han och moderaterna vill göra valet till frågan om vem som är mest regeringsduglig av honom och Sahlin. Det var verkligen ett inte så statsmannamässigt tal som han levererade.

Så min uppmaning till Reinfeldt är: Du kan bättre. Sänk dig inte till en nivå under din intellektuella kapacitet. Låt oss inte fördumma den politiska debatten.

SVD, Martin Moberg, Krassman, Dn, SVD2, Alltid rött alltid rätt, SVD3, DN2, Expressen, Aftonbladet, AB2, Intressant?

10 kommentarer:

Anonym sa...

Du är helt ny i politiken? Nej det kan han inte.

Emil sa...

Allting är ju relativt men jag vet inte om jag betecknar mig som "ny" i politiken efter att ha varit aktiv i 17 år.
Det gör att jag sett Reinfeldt några gånger. Utifrån den erfarenheten så vet jag att han är bättre än såhär. Det kan vara så att det är mycket medvetet att han gör sig lite mindre bra än vad han egentligen är för att kunna göra den typen av angrepp som han gjorde ikväll.

Anonym sa...

Jag litar inte på Reinfeldt, bara för att vinna valet blev han plötsligt socialist och pratade om "ARBETARNA".

Jag kommer inte att rösta på M som jag gjorde 2006.

Emil sa...

Jag liter inte heller på honom:-)

Marcus , Likvidvänster sa...

Obehagligt att reino i direktsänd radio får kalla alla rödgröna partier för "vänsterpartierna", socialdemokraterna är ju ett mittenparti och miljöpartiet ett mitten-borgerligt parti men reino får trots det chansen att oemotsagd smutsa.

Emil sa...

saklighet, rim och reson var inte det som kännetecknade Reinfeldt ikväll. Jag tror att han kommer kunna bli rätt vidrig i valrörelsen. Han blir faktiskt allt mer lik Persson i sin bufflighet. Undrar om det kommer med makten?

Anonym sa...

Emil-du kan bättre, förutom att säga att allt som sagts varit dåligt, eller gå till personangrepp. Vad är det konkret som du stör dig på. Om du tar dig tid att svara, hur skulle du lösa arbetslösheten (utan att massanställa inom den tärande sektorn)?, vart går din gräns procentuellt för marginalbeskattning? Hur är din syn på lärlingsutbildning (innehållande en tydling plan med läromoment), tycker du att det är fel att lärlingsutbildningar ger lägre betalt än utbildad arbetskraft? En högskoleutbildad drar på sig lån, och får 4-5 tusen i bidrag, en lärlingsutbildning som ger 12000 i LÖN är underbetald?

Anonym sa...

Det är svårt att ta någon på allvar när han låter som Percy Nilegård.

Anonym sa...

Om du kallar Reinfeldt tal för slätstruktet så är din sammanfattning bland de mest patetiska jag läst. Du låter och är en skolpojke som försöker. Snacka om andefattigt!

Fredrik sa...

anonym: det mest patetiska här torde vara du.