fredag 2 juli 2010

Sverige behöver någon bättre än Bildt

Carl Bildt angriper den rödgröna uppgörelsen om utrikespolitiken i dagens DN. Det är ju inte förvånande. Det är inte heller förvånande att han angriper de inslag av kritik mot USA som finns med uppgörelsen. Han gillar inte det.
Annars är det svårt att utläsa vad Bildt egentligen vill själv. Han vill vara god vän och inte stöta sig med Berlusconis Italien eller Polen. Annars talar han mest om hur respekterad regeringen (han själv) är i dessa sammanhang. Frågan är dock om man vill respekterad som en person som enbart vänder kappan efter vinden och bockar och bugar för stormakterna.
Sverige kan bättre än vad Bildt vill. Sverige kan i utrikespolitiken bli en röst som står upp för rättvisa och fred. Inte ett land som krigar och hejar oreserverat på USA. Sverige behöver någon annan än Bildt.

DN, Mats Engström, Lenefors, Jinge

2 kommentarer:

Fredrik sa...

Vi behöver Ohly.

Fredrik sa...

En fråga: hur kommer det sig att så snart som man kritiserar "fel" människor för massmord klappar C.B och hans gelikar en på skallen, men kritiserar man människor som dör, blir mördade och lider, då är det heöt ok...

Nu ska jänkarna anfalla venezuela. Varför är det ingen som skriker stopp? Varför är det ingen säger emot då borgare påstår att venezuela är en diktatur?