tisdag 3 mars 2009

Samarbetets Östergötland

Efter att arbetet nu kommit igång med det centrala samarbetet med S och MP verkar det som det rör på sig på allt fler håll. Samarbeten breder ut sig och tar just nu lite väl mycket av min vakna tid i anspråk. I helgen hade vi i landstinget ett gemensamt seminarium där vi nu har inlett diskussionerna inför valet 2010 och vad som komma skall.

Vi fick besök av representanter för de tre partierna som tidigare regerat tillsammans i Uppsala län och som nu inlett ett samarbete inför valet 2010. Det var tydligt att de hade haft en del svårigheter initialt när de senast kom till makten men hade lyckats lösa det på ett framgångsrikt sätt som nog även gav de flesta av oss som var på mötet en del inspiration.



Igår, måndag, var jag även i Norrköping på deras årsmöte och presenterade det centrala arbetet och ahde en bra diskussion med dem (för övrigt hade jag även gjort min första egenhändiga Powerpoint-presentation, jag borde verkligen blir lite bättra på teknik...). Som vanligt upplevde jag att det finns en stor tilltro till att samarbetet kommer falla väl ut men aatt det samtidigt kommer att ställa oss inför en hel del nya utmaningar. I Norrköping har man ju erfarenheter av att regera och vilka svårigheter det kan ställa oss inför. Dock har de redan nu inlett ett arbete med gemensamma arbetsgrupper som ska arbeta fram förslag till politik för våra tre partier till kommande mandatperiod.



Men det rör ju även på sig i länet i övrigt där partidistrikten ska ordna gemensamma seminarier för att utveckla samarbetet inom bland annat Östsam. Ett ännu tydligare tecken på att det rör sig är att det ska till någon typ av gemensamma seminarier i Linköpings kommun mellan våra tre partier. Där kan det bli väldigt intressant att se hur Miljöpartiet ställer sig då de tidigare inte uppvisat så god samarbetsvilja. Dock får man väl hoppas att de inser att det är nödvändigt att byta majoritet för att få Linköping på rätt kurs även om det kanske inte blir helt oproblematiskt.

Inga kommentarer: