måndag 12 januari 2009

KD lägger skulden på palestinierna

Kristdemokraternas före detta partiledare har skrivit en debattartikel i tidningen Dagen, vilken också lyfts fram på KDs hemsida, där han kritiserar omvärlden för att inte tidigare ingripit mot Hamas. För i Svenssons värld är det Palestinierna som är skyldiga och att det är Israel som är angripna och nu enbart försvarar sig, och hur skulle detta kunna gå till utan att civila drabbas undrar Svensson.

Nu verkar det visserligen som att KDs stöd är minimalt i Sverige efter helgens opinionsundersökningar men det är ändå ett parti som ingår i den svenska regeringen som lyfter fram dessa åsikter. Vilken betydelse har detta för Sveriges agerande i frågan?

Att det är Palestina som är ockuperat och att det är palestinierna som år efter år utsätts för förtryckt och utstuderat mördande nämner inte Svensson eller KD. Att Israel är världens fjärde största militära militärmakt med stora lager av såväl kemiska- som atomvapen går Svensson helt förbi när han klagar över att Palestinierna smugglat in vapen genom tunnlar från Egypten. Men det kanske beror på att det är USA som levererar vapnen och då är det ok.
Det är svårt att förstå KDs inställning. Att man inte kan se under vilket förtryck som palestinierna lever under och vad detta leder till i desperationen. Men liksom att Svensson beklagar sig över Hamas extremism så förblindas han kanske av sin egen extremism när han inte klarar av att se vem som förtrycker vem eller vem som mördar vem.

Inga kommentarer: