onsdag 24 november 2010

SD röstar för nedskärningar och dyrare tandvård

Landstingsfullmäktige i Östergötland har haft sitt första möte. Det var med en viss spänning som jag gick dit. Vi visste ju inte exakt vad som skulle hända då de borgerliga partierna inte fått egen majoritet utan var beroende av stöd från Sverigedemokraterna. Det var ett stöd som de fick. Det var mycket tydligt att vi har en borgerlighet som sett till att knyta upp SD till sig och nu regerar med ett aktivt stöd av dem. Sverigedemokraterna uttalade sig dock inte på mötet utöver tidernas kortaste och märkligaste gruppledaranförande.

Den politik som SD röstade för och som de motiverat i tidningarna nu på morgonen. Den borgerliga budgeten stödde de för att de ansåg att man kunde spara pengar på sjukvården vilket innebär fortsatta nedskärningar. Likaså röstade de för högre patientavgifter och dyrare tandvårdstaxor.

Landstinget i Östergötland styrs nu således av en borgerlig allians med ett mycket tydligt stöd från SD. Detta gör att vi kan se fram emot en mandatperiod där politiken kommer leda åt fel håll på alla fronter. Det är djupt sorgligt och det kommer att drabba medborgarna i Östergötland hårt.

1 kommentar:

Anonym sa...

Osmakligt men dessvärre inte förvånande.

Så lite av sunda värderingar är det tyvärr i delar av borgerligheten.