söndag 12 december 2010

Vad vill SD i landstinget?

I går hade SD i landstinget i Östergötland en debattartikel (finns inte på nätet) i Corren. Här kommer mitt svar på den.

Sverigedemokraterna i Landstinget i Östergötland försöker i en artikel 11/12 förklara sin politiska hållning. Dock blir man knappast klokare av deras inlägg.
Det är tydligt att SD är ett parti som skiljer sig från andra. De verkar inte omfamna de mer grundläggande principerna för en demokrati. De avvisar till exempel vikten av debatt och diskussion där olika åsikter bryts mot varandra genom att inte tala om vad de tycker och varför de eventuellt tycker någonting. Detta medför att vi fortfarande svävar i okunskap kring vad SD vill i landstinget.
Frågor som de i debatten vid senaste fullmäktige rimligen borde ha gett svar på inför såväl sina egna väljare och övriga östgötar är varför de stödjer den borgerliga politiken som innebär fortsatta nedskärningar och besparingar i sjukvården. Samtidigt borde de redovisa hur de har kommit fram till att den skattehöjning som vi rödgröna föreslog enbart skulle öka landstingets kassa när vi mycket tydligt pekar ut att pengarna ska gå till bättre sjukvård för t.ex. våra sjukaste äldre, unga med psykiska problem och kraftiga satsningar på kollektivtrafiken.
Sverigedemokraterna borde också svara på varför de vill göra det dyrare att gå till tandläkaren och varför de ser att det är bra med höjda patientavgifter i sjukvården. Men detta gjorde de inte vid landstingsfullmäktige och inte heller nu. Det enda vi vet är att de vill skära ner i välfärden inom ej angivna områden.

4 kommentarer:

Fredrik sa...

Sverigedemokrater har en iq på tolv. De KAN inte förklara sig.

Alltid Rött Alltid Rätt sa...

Det var som i landstingsfullmäktige i Kronoberg där de röstade mot att män skulle bli kallade till att göra psa-test

Kerstin sa...

Och hur har de tänkt sig att vi ska värna mer om våra sjuka och gamla, som de säger sig vilja göra, undrar man?

Emil sa...

det är svårt att veta hur de tänker. Här har de till och med gått ut och sagt att de inte kommer att tala om hur de kommer att rösta i förväg, än mindre motivera varför.