onsdag 25 januari 2012

Höj sjuksköterskornas löner

Här är en debattartikel som jag skickat till Extra Östergötland. Den artikel som jag svarar på hittar ni här: http://etidning.ntm.eu/extra-ostergotland/2012/01/24/#

Två moderata riksdagsledamöter skriver 24/1 om att sjuksköterskorna är kraftigt underbetalda. Det är inte ofta jag håller med moderater men i denna fråga har dom rätt! Det krävs medvetna satsningar för att höja lönerna inom flera grupper inom hälso- och sjukvården. Problemet är att moderaterna saknar en politik för att åstadkomma vad de lovar. Det är faktiskt moderaterna som sitter vid makten både i regeringen och i Östergötlands Landsting, det är alltså helt upp till dom att se till att höja lönerna, om det nu är det man vill.

Den moderatledda regeringen har istället valt att lägga resurser på skattesänkningar istället för att stärka och utveckla välfärden. Genom att prioritera skattesänkningar för de rikaste kan vi se hur medlen till offentlig sektor stryps på olika sätt. Detta skapar inte några förutsättningar för att genomföra de kraftiga löneförhöjningar som de önskar i sin artikel. Det skulle endast vara möjligt genom att satsa mer resurser på välfärden genom att också våga höja skatterna för de rika.

I landstinget i Östergötland där moderaterna också sitter i ledningen har vi inte heller sett något av de stora personalsatsningar som de moderata riksdagsledamöterna tycks vilja ha. Här är det ständiga nedskärningar och allt större besparingskrav som är verkligenheten inom sjukvården. Här är det försämrade arbetsvillkor för sjuksköterskorna och inte kraftiga löneförhöjningar som är den förda politiken.

Vänsterpartiet vill ha mer resurser till välfärden. Vi vill förbättra och utveckla hälso- och sjukvården och vi kan också finansiera våra förslag. Vi vill kraftigt förbättra möjligheten till betald specialistutbildning för sjuksköterskor, bättre arbetsvillkor och höjda löner. Det har vi till skillnad från moderaterna en riktig politik för!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag känner verkliga riktiga välutbildade sjuksköterskor som alla har BRA betalt.

Jag vet inte var du hittar dom andra.

Fredrik sa...

Och Uskornas löner!

Fredrik sa...

Har du en twitter? Och är den i så fall kapad? Jag får märkliga meddelanden...